Paktum I. (A félelem íze)

 2012.09.03. 22:05

paktum I.jpg

– Tehát húst akarnak vásárolni tőlünk. Milyen mennyiségben?

– Huszonhétmillió kilogrammot, minden évben – érkezett a válasz.

– Bruttó huszonhétezer tonna, vagy színhús huszonhétezer tonna?

– Színhús.
Huszonhétezer tonna, ismételte magában von Zeissman. Gyors fejszámolást végzett: ha igazán jó minőségű pecsenyemalacot akarnak, akkor az körülbelül tizenkétmillió malac minden évben, ami rettenetesen sok; ha sonkasertésre vágynak, akkor…

– Milyen húsra gondol? – kérdezte Volkov. – Sertés, baromfi, birka, hal, esetleg vadhús?

A szemközt ülő alak ismét azt a furcsa, gurgulázó, morgó hangot adta ki, mielőtt megszólalt. Mintha súlyos beteg lenne, vagy valamilyen okból nehezére esne a beszéd.

– Emberhús. Huszonhétmillió kilogramm, évente. Erre kérünk ajánlatot önöktől.

 

Részlet a PAKTUM I-ből:

"

- Hihetetlenül pici - ámuldozott Dagobert. - Az ember nem hinné.

- Száznegyven centi - szólalt meg Joe. - Kedves kislány. A korához képest nagyon érett.

- Meséljen róla - fordult Dagobert az igazgatóhoz.

- Bostonban hosszú ideje vittek egy fedett akciót. Megfigyelés alatt tartottak egy uzsorást, akiről feltételezték, hogy terroristákat pénzzel. Kamerák és poloskák a házában, lehallgatták a telefonokat, mindenről tudtak. Úgy két évvel ezelőtt, beállított egy tízéves forma kislány az uzsoráshoz. Shub- Niggurath néven mutatkozott be. Egy tartozás miatt jött, a kedvenc karaoke bárjának tulajdonosa lógott hetvenezer dollárral, és ezt hozta el. Már épp távozóban volt, amikor visszaszólt, hogy többé ne fenyegessék a tulajt, mert ő jó ember. Az uzsorás erre dührohamot kapott, meg akarta ütni a kislányt, aki nem hagyta magát. Megölt mindenkit a házban. Hét nehézfiút.

- Mivel? - ráncolta a homlokát Dagobert.

Az igazgató kihúzta a fiókját, kivett belőle egy piros, műanyag tapétázó kést, és a hüvelykujjával kitolta a rövidke, rombusz alakú pengét.

- Két ilyen volt nála.

- Hét embert ölt meg ekkora pengével? - csodálkozott el a GS-18*-as. Felállt, átvette az igazgatótól az ártalmatlan szerszámot.

- Elképesztő mozgáskoordinációja lehet! Gondolom, nem bírt el egy igazi kést - állapította meg, és visszaadta az eszközt.

- Így van - Edmond elrakta a kést a fiókjába, és miután a magas rangú látogatója ismét helyet foglalt, folytatta. - A mészárlás után Shub-Niggurath összeszedett minden pénzt, amit talált a házban, és távozott. A rejtet kamerák által készített felvételt megmutatták két késszakértőnek, akik szó szerint nem hitték el, hogy amit látnak, az tényleg megtörtént, és nem trükkfelvétel. Azt mondták: a lányka tökéletes gyilkos, mindent tud, amit csak tudni lehet. Egyöntetűen kijelentették: ilyen sebesség mellett ilyen szintű mozgáskoordináció gyereknél nem lehetséges, tehát a felvétel nem valódi. Erre valaki ott fent, nagyon magasan, megértette, hogy kincs akadt a kezükbe, és megbízott minket, hogy keressük meg és... alkalmazzuk. Úgymond. Kolumbiában, Mexikóban, egyes bűnbandák használnak tíz-tizenkét éves gyerekeket, bérgyilkosnak, akiket még arrafelé sem lehet letartóztatni. Odasétálnak valakihez és közvetlen közelről lepuffantják, vagy bandába verődnek, és csapatostul támadnak a célpontra, akit összeszurkálnak. Persze, ezek a csavargók említésre sem méltók Shub-Niggurath-tal összevetve. Ő egy egészen más világ. Mindenesetre a parancs után keresni kezdtük, és másnap megtaláltuk a karaoke bárban. Erőszakoskodó embereket ölt, akkor már évek óta, kifosztotta őket, így tartotta fenn magát. Hotelokban lakott. Volt egy-két jó meséje arról, hogy hol vannak a szülei, így tudott szobát bérelni.

- És hol vannak? - kérdezett közbe Dagobert.

- Nem tudjuk. Hatéves koránál régebbi emlékeket nem tud felidézni, még hipnózis segítségével sem. Nem tudunk a múltjáról semmit A hátán van néhány régi vágás. A szakértőnk szerint megkínozták, és akkor történt vele, benne valami.

- Talán elrabolták - gondolkodott hangosan Dagobert. - Vannak pedofil hálózatok. Szörnyű dolgok ezek.

- Igen, azok - bólintott az igazgató. - De bármi történt is vele, bizonyára megölt mindenkit, amikor... megváltozott.

- Megérdemelték - szólt Joe.

A GS-18-as az idős fekete férfihez fordult.

- Meséljen magáról! Hogyan került a képbe?

- Én csak egy takarító voltam. Az ajtórekesz... - Joe mutatta, milyen formájú - ahol az ételt adjuk be, vagy elvesszük a tányért... ahol megbilincseljük, mielőtt kinyitjuk... Ott hiányzik egy darab az ajtóból, így be lehet lesni, be lehet szólni. Röviddel az után, hogy behozták, egy este beszédbe elegyedtünk, az ajtón keresztül. Megszerettük egymást, olyan ő nekem, mint egy unoka. Persze... tudom, hogy milyen veszélyes.

- A Joe és Shub-Niggurath között kialakult nagypapa-unoka kapcsolat nagyon sokat segít nekünk abban, hogy mederben tarthassuk a képességeit. Joe a lány nevelője. Úgymond. Ha valamit megígér Joe-nak, akkor azt be is tartja - fejezte be Edmond igazgató.

- Az emberi lélek kiismerhetetlen - foglalta össze Dagobert.

- Úgy, ahogy mondja - helyeselt Joe.

- Kétségtelen - tette még hozzá Edmond.

- Volt valaha is baj a magatartásával? Rátámadt valakire, szökni próbált? Volt ilyen?

- Nem, soha - rázta a fejét Joe hevesen. - Szerencsére! Nem lázadozik a bilincs és a zárt ajtók ellen. Bár nem érti, miért félünk tőle, elfogadja a szabályokat, hogy megnyugtasson minket.

- A szobája tele van fegyverrel, hogy gyakorolhasson. Néha kér tőlünk újabb pengéket, orvosi felszerelést, amiket tesztel, de kért már testrészeket is. Jelenleg 4-es típusú Dieffenbach bonckéseket használ. Eredeti fémnyelük helyett speciális polimerből készítettünk a számára markolatot, hogy könnyebb legyen - vette át a szót Terence. a A magaviselete tökéletes, még szóban sem fenyegetett senkit. Azonban a mai napig nem tudjuk, hogy pontosan mi billenti át, mi az amitől beindul. Az a helyzet, hogy egyikünk sem szeretne jelen lenni, amikor átbillen a személyisége, és nincs zárva az ajtó, vagy nincs rajta bilincs. Shub-Niggurath egy ravasz kis manó! Mestere a színlelésnek, a figyelemelterelésnek, a megtévesztésnek; olyan gyors, hogy ha úgy akarja, egy másodperc alatt könnyedén megvágja hatszor, és többet tud az anatómiáról, mint egy halottkém. Az egyik pasas, aki még a kezdetekben foglalkozott vele, azt mondta róla, hogy ebben a pici gyerektestben egy rettenetesen vén lélek lakik.

Dagobert emésztgette a szavakat, főleg az utolsó mondatot. Elhessegette a feltörő képeket, emlékezetébe idézte jövetele célját. Arcán hirtelen mosoly terült szét.

- Nos, a hajnali akció teljes siker! - jelentette be ünnepélyesen.

- A védencük hibátlan munkát végzett! Kezdetben voltak kételyeim, de már nincsenek! Meg vagyok győzve! A kis Shub- Niggurath oly könnyedén hatolt át a Király védelmi gyűrűjén, mint forró kés a vajon!

- Ami hihetetlen, az hihetetlen - mosolyodott el Edmond elégedetten. - Két hónapig építettük a hátterét, az álcáját, de annyira levett mindenkit a lábáról, hogy senki nem is nézett utána!

Pezsgő és kristálypohár került elő, mindenki kétujjnyi gyöngyöző italt kapott. Felálltak, kimentek az iroda közepére, mint egy hirtelen összerántott, szerény állófogadás.

- Uraim! A keleti parti drogmaffia elvesztette a vezetőjét! Ez aztán rendesen összekuszálja a behozatalt és az elosztást! A megüresedett állás betöltéséért ádáz harcba kezdenek a bandák, háború várható, vérfürdő uraim! A dílerek egymást ölik halomra, ami mindenkinek jó! - mondta a tósztot Dagobert.

Koccintottak egymással. A GS-18-as poharát a televízió felé emelte, melyen Shub-Niggurath látszott, amint éppen ananászt darabol fel. Edmond és Joe követték példáját.

- Kislány! Köszönöm! Mind köszönjük!

*GS-18 (Government Schedule 18, Kormányzati Rangsor 18) a CIA-ban a rangokat a GS rövidítéssel és egy számmal jelölik, minél magasabb a szám, annál magasabb a rang; a GS-18 tábornoki rangnak felel meg, egész térségeket, önálló részlegeket irányítanak

"

ÁRLISTA

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duncanshelley.blog.hu/api/trackback/id/tr484753236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása