Szellemi Orgazmus

 2009.12.17. 05:18

 

 

Elkezdtem olvasni Duncan Shelley új könyvét  (elődjét - ami elméletileg ugyanaz - már 2x olvastam kb. 1 éve), és olyannyira megdöbbentett a kikezdhetetlen gondolati logikája, hogy szellemi lelkesedést éltem át. A zeitgeist több órás filmjeit már többször láttam, de úgy igazán nem értettem meg, hogy akkor mi is van. Itt egy fél oldalban úgy leírja a lényeget, hogy nincs kétséged afelől, hogy teljesen megérted a forrást. Ezután megnéztem újra a "Gazdasági Bérgyilkos" 10 perces filmjét href.hu/x/awau és megértettem, hogy mi a kamat és miért okoz a kamat inflációt. Félelmetesen egyszerű.

 

A könyvből pedig egy részlet ami a megdöbbenésemet elindította:

 

"Vegyünk egy kis logikai eszmefuttatást:

 

1. 1913-ban az Egyesült Államokban magánkézbe került a pénzkibocsátás joga. Ez alkotmányellenes volt akkor is és az ma is (lásd: az Amerikai Egyesült Államok Alkotmánya, I. cikk, 9.paragrafus, 5. bekedés, mely szerint kizárólag a Kongresszusnak van joga az Egyesült Államokban pénzt kibocsátani).

2. John F. Kennedy elnök hozott egy törvényt, amellyel visszahelyezte a pénzkibocsátás jogát a kormány kezébe. 

3. Fél évvel később meggyilkolták.

4. Alelnöke, Lyndon B. Johnson lett az új elnök.

5. Johnson hivatalba lépését követő legelső intézkedése az volt, hogy eltörölte Kennedy törvényét, és a pénzkibocsátás jogát visszaadta magánkézbe.

Ezek történelmi tények.

Ön szerint van köztük, összefüggés?

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya pénzt vásárol egy amerikai magáncégtől, és ez a cég naponta több milliárd dollárt keres azzal, hogy pénzt bocsát ki: bankjegyeket nyomtat, és virtuális, csak és kizárólag számítógépek memóriájában létező pénzt hoz létre. Ez a cég egy bank. És naponta sok milliárd amerikai dolllárt keres mérhetetlenül csekély befektetéssel. Ez jelenleg a legnagyobb üzlet ezen a bolygón. 

Ön szerint elképzelhető, hogy valaki napi több milliárd dollárért képes legyen akár még ölni is?

Ön szerint létezhet olyan szervezet, amely naponta több milliárd dollárt keres, és ezáltal elegendő hatalmat birtokol ahhoz (is), hogy megölessen egy elnököt?

Hátborzongató kérdések, de nem lényegesek. Mert ..."

 

Nem tudom el lehet-e sajátítani azt az írást, ahogyan Ő ír, de vasárnap kipróbálhatod magad:

 

href.hu/x/awb2

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duncanshelley.blog.hu/api/trackback/id/tr111603690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása