2400 ÉV TUDÁSA

 2010.02.18. 21:05

Szeretnél Te is könyvet írni?

2400 ÉV TUDÁSA

 

 

 

Az írás különös mesterség. Azt mondják, születni kell rá, tehetségesnek kell lenni hozzá, és ha megjön az ihlet, remekmű születhet.

De vajon mi a tehetség? És mi az ihlet?

Mondják, sokat kell gyakorolni, és rendben lesz minden…

De ha nem tudjuk, mit csinálunk rosszul, hiába írunk még egy, még tíz, még ötven sztorit, újra és újra elkövetjük majd ugyanazokat a hibákat.

Tény: az elmúlt 2400 évben számtalan zseni szentelte életét az írásmesterség fejlesztésének.

Kérdés: vajon mennyi esélyünk van egymagunknak felfedezni MINDENT, amit előttünk felfedeztek már?

És mi értelme lenne, előröl kezdeni az egészet?

Az elmúlt évezredek során számtalan géniusz szentelte életét az írásmesterség szabályainak, fortélyainak és fogásainak kifejlesztésére. Az ő munkájuk képezi a sztori-írás szakmájának tudásanyagát.

Mindenkinek, aki hivatásszerűen történeteket ír, vagy akar írni, tudnia kell mindazt, amit erről a mesterségről valaha is felfedeztek és kidolgoztak.

Ugyanakkor bárki, aki hobbija, tanulmányai vagy munkája miatt rendszeresen ír, és fontos a számára, hogy az írása érthető és izgalmas legyen, hasznát veheti a profi írók tudásának. 


Rendhagyó módon, tanfolyamainkon csak és kizárólag a technikára, a szakma alkalmazására szorítkozunk. Nem teszünk említést a művész személyiségéről vagy nézőpontjáról; nem firtatjuk az írás filozófiai hátterét. Ez nem lelkesítés és nem elméleti képzés! Nem azért találkozunk, hogy elmélázzunk a művészet társadalmi szerepéről, hanem hogy regénybe önthessük a Sztorit, amelyet megálmodtunk.

 

Azoknak a problémáknak a gyakorlati megoldásáról beszélünk, amelyekkel előbb-utóbb mindenki szembesül, aki ír.




 

Jelentkezni:

sziklaszilard@gmail.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://duncanshelley.blog.hu/api/trackback/id/tr781771634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása