Egy konspirátor feljegyzései

 2011.06.27. 00:51

Konspirátor_0.jpgAz Egy konspirátor feljegyzései blogkönyv egy politikai thriller író cikkeit tartalmazza. E cikkek több tucat témát ölelnek fel, a filozófiától és a politikától kezdve, a világvége elméleteken és a művészek felelősségén át a filmekig.

Néhány cím: A sötét oldal, Az idő múlása, Betiltották Az elme gyilkosait, Nibiru, Elképzelt életek, A bűn neve: gyereknevelés, Gonosz filozófiák, Túlélők klubja, A test halhatatlansága, Kik hazudnak nekünk, A demokrácia pokla, Én vagyok az életem tulajdonosa, Milyen egy jó ember

 

 

További Duncan Shelley könyvek...

Részletek:

"...A valóság egészen más. 1112 október 9-e éjszakájának egyik pillanatát örökíti meg. Ezt a tájat láttam a saját szememen keresztül, akkor és ott. Megállt az idő a számomra. Nekem egyetlen pillanat volt csupán, a Mesterem szerint négy nap. Megdermedtem, amikor megértettem valamit az élettel kapcsolatban. Akkor, abban a pillanatban lettem halhatatlan..."

"..A Valakik (Rendszer, legfelsőbb kaszt, ezek szócsöve, földi helytartói) előszeretettel keverik össze a jó embert a korlátolt emberrel. Ma már teljesen általános vélekedés, hogy az a jó ember, aki korlátolt, és aki nem korlátolt, az gonosz. Ez voltaképpen azt jelenti, hogy a szabadság rossz, és aki szabad az gonosz.

Mi a jó? És mitől az?

Jó az, aki nem öl? Jó vagy rossz? Előre nem eldönthető. Rossz, ha megöl egy gyereket, mert az hangosan sír, és jó, ha megöl egy őrültet, aki egy bombával százezreket akar lemészárolni. Ez utóbbinak az ellenkezője is igaz: aki nem öl meg egy őrültet, aki százezreket fenyeget, az rossz..."

"...GORKIE: Mi a klánban nem ünneplünk semmit. Az ünneplés kizökkent, változást visz a mindennapokba, a cselekvésbe, a gondolkodásba és az érzelmekbe. Ezek miatt az ünnepeket veszélyforrásnak ítéltem, és emiatt a klánomban nincsenek ünnepek. De az is lehet, hogy minden nap ünnep, ez nézőpont kérdése. Minden nap szeretjük, tiszteljük, becsüljük és segítjük egymást, nem ilyenkor próbáljuk a mulasztásainkat pótolni...

...JULIUS ANDAN: Az ünnepekhez sok manipuláció és üzleti érdek kapcsolódik. A karácsony a szeretet ünnepe, melynek kedvéért erdőket írtanak ki, állatok millióit ölik le, és millió tonna hulladék keletkezik, amely a légkört szennyezi. Az ünnepekhez szorosan hozzátartozik a tömegek kontrollja. Egyes korokban, és némely vidékekek még ma is, halál jár az ünnepek meg nem tartásáért. Innen is lehet nézni.. De ez nem szükségszerű. Az ünnepek, tiszta formájukban, emlékeztetnek bennünket arra, hogy milyennek kellene lennünk. Hogy van egy jobbik énünk, melyet el szoktunk felejteni. Emlékeztetnek minket arra, hogy képesek vagyunk félreteni a rosszat, a félelmet, a bánatot, a dühöt, a gyűlöletet, egyszerűen csak ezért mert úgy döntöttünk, hogy van valami, ami fontosabbb nála...

...AESMA-DAEVA: Karácsony... Az idő egy megkötött pillanata. Az emberi lények jelentést kapcsolnak hozzá. Én nem kapcsolok semmit semmihez..."

.

ÁRLISTA

.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://duncanshelley.blog.hu/api/trackback/id/tr233017491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása